module1

module2

 

TantevanTeun gastouderopvang biedt zowel vaste als flexibele opvang aan bij ons thuis in een veilige en vertrouwde omgeving.

 

Locatie

In onze woning aan het westeinde in Schermerhorn is er een aparte ruimte voor de opvang. Met een eigen keuken, toilet, badkamer en slaapkamer zijn we van alle gemakken voorzien. De opvang is ruim genoeg om meerdere kinderen te laten spelen en te kunnen verzorgen. In de grote, afgebakende achtertuin wordt buitenspelen ook gegarandeerd. Er staat een trampoline en een speeltoestel met een schommel, een glijbaan en een schommelnest. Er zijn onder andere trekkers, fietsen&loopfietsen, steppen en ballen aanwezig. In sommige bomen mag worden geklommen of kunnen hutten worden gemaakt. Ook de eendjes uit de aangrenzende sloot weten ons te vinden. Ze komen gewoon aangelopen. In de zomer kunnen we ook nog zwaaien naar de mensen in de botjes die langsvaren. Bij mooi of iets minder weer is er ook de mogelijkheid om onder de veranda te spelen.  De opvanglocatie voldoet aan de Risicoinventarisatie Gezondheid & Veiligheid.

 

Dagindeling

TantevanTeun werkt met een dagindeling. Door een dagindeling te hanteren krijgt een kind regelmaat. Regelmaat in de dag en in de activiteiten biedt een kind veiligheid, geborgenheid en houvast. Deze dagindeling bestaat uit:

07.00 – 08.15:         brengmoment met overdracht

08.15 – 09.00:         kindjes naar school brengen en een rondje lopen

09.00 – 10.00:         zelf spelen of meehelpen met bijvoorbeeld de was of eten klaarzetten

10.00 – 10.30:         drinken en een koekje of fruit ondertussen oefenen we met de woordkaarten of lezen we een verhaaltje

10.30 – 11.30:         zelf spelen of meehelpen met bijvoorbeeld tuinieren

11.30 -  12.30:        broodje eten met drinken

12.30 – 15.00:         kindjes die slapen gaan nu naar bed

12.30 – 15.00:         activiteit voor de grotere kinderen of even lekker rustig spelen

15.00 – 16.00:         opruimen met de kinderen, gezamenlijk eet- en drinkmoment

16.00 – 18.00:         vrij spelen/ knutselen/ dansen

16.00 – 18.00:         haalmoment met overdracht

 

Dagboekje

Naast de overdracht tijdens het haal- en brengmoment wordt voor elk kindje een dagboek bijgehouden. Hierin wordt beschreven wat voor leuke of bijzondere gebeurtenissen er bij TantevanTeun hebben plaatsgevonden, en een leuke tekening of foto geplakt. Ook wordt ook informatie over bijvoorbeeld de voeding en verzorging in het dagboekje genoteerd.

 

Hoe gaat het met jouw kind in de opvang?

Minimaal één keer per jaar vindt er een evaluatie plaats. Hierin wordt de ontwikkeling van het kind besproken en de samenwerking tussen TantevanTeun en u als ouders/ opvoeders.

 

Wettelijke eisen

De opvang van TantevanTeun voldoet aan de eisen zoals genoemd in de Wet Kinderopvang. Ouders hebben hierdoor ook recht op Kinderopvangtoeslag van de overheid. Hier kunt u lezen welke eisen de overheid stelt aan gastouderopvang.

 

Samenwerking

TantevanTeun heeft zich aangesloten bij de gastouderbureau's LokyZowiezo en Basikids. Een gastouderbureau is een organisatie die de gastouderopvang tot stand brengt en die de opvang begeleidt. Het gastouderbureau zorgt hiernaast voor de betaling van ouders aan gastouders.

 

 

 

 

administratiekantoor